Inzicht

Inzicht

Als bestuurder van een auto of vliegtuig kun je niet zonder inzicht. Hoe zit dat met jou als bestuurder van een onderneming?

Een auto of een vliegtuig heeft een dashboard. Een paneel waarop je de feiten kunt aflezen. Het geeft je inzicht in de snelheid, de temperatuur van de motor of je koers. Ook een onderneming vaart een koers, namelijk de strategie om je visie te realiseren. En een bedrijf heeft ook een motor: de organisatie, de processen, het personeel, die de belofte waarmaken.

GROOTS helpt jou met het verkrijgen van inzicht in de kritieke prestatie-indicatoren op operationeel, financieel en strategisch niveau.

Omzet

Omzet

Omzet is niet de factor die het succes van een onderneming bepaalt. Haal je de kosten van de opbrengsten af, dan kom je tot de winst. De winst is wat een bedrijf uiteindelijk overhoudt.

Maar om te bepalen of een bedrijf succes heeft, vergelijk je de cijfers van meerdere jaren met elkaar. Een bedrijf kan € 100.000 winst maken, maar als de winst in de vorige jaren twee keer zo hoog was, is er ruimte voor verbetering.

Een hoge winst is gunstig, maar wat als de winst niet wordt betaald? De betalingstermijn van veel bedrijven is lang. Een winst van € 100.000 die niet betaald wordt, kan tot grote problemen leiden.

Zorg dat je zicht houdt op je omzet, je kosten en je debiteuren. Heb je een dashboard waar je kunt aflezen hoe je ervoor staat? Wij helpen ondernemers door inzicht te geven in omzet, kosten en kasstroom.

Groei

Groei

In de huidige tijd lijkt het eenvoudig om je bedrijf te laten groeien. De economie groeit, de consumentenbestedingen nemen toe en bedrijven zijn bereid om te investeren. Toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt.

De krapte op de arbeidsmarkt is bijvoorbeeld een belangrijke oorzaak dat bedrijven moeite hebben met groeien. Daarnaast heb je kapitaal nodig om groeien. Banken zijn nog altijd terughoudend als het gaat om financieringen.

Is groei een onderdeel is van jouw visie? Bedenk dan op strategisch, operationeel en financieel gebied wat je moet doen om deze groei te kunnen realiseren. Gebruik bijvoorbeeld het Business Model Canvas om je bedrijfsmodel in te richten.

GROOTS helpt jou met de stap van groeiambitie naar verantwoorde groei.

Controle

Controle geeft rust. Je hebt immers alles goed geregeld. Maar wanneer weet je of het goed genoeg is?

Meetinstrumenten, ook wel KPI’s, geven inzicht. Als jij precies weet welke meters in het groen en rood staan, heb je controle. Je weet waar je staat en je weet waar je moet bijsturen.

GROOTS helpt jou om de controle te krijgen en te houden om de situatie waar jouw onderneming zich in bevindt te beheersen.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie of lees meer over onze dienstverlening.

Groots Bedrijfsadvies

Heb je vragen?

Groots Bedrijfsadvies

Bel met ons op
088 050 2222